вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

14 Април 11, 15:16
Идва новата генерация

Излизането  в пенсия на секретаря на НЧ “Развитие 1874” във Велики Преслав Мария Иванова, както и на библиотекарката Иринка Великова наложи  през март чрез конкурс при определени изисквания да бъдат избрани наследниците на техните места. Сега вече две преславски момичета навлизат в новата работа. Те са типични в хубавия смисъл на думата представителки на съвсем младото поколение. Възможно е за известно кратко време преславското читалище да чувства дефицит на рутина, но затова пък е най-естествено да се обогати с енергия и нови идеи.
Диляна Георгиева  ще бъде новият секретар на читалището. Завършила е Моден дизайн в шуменския ТОХ с разширено изучаване на рисуване. Дипломирала се е като бакалавър по история във Великотърновския университет, а после през 2007 г. завършила и магистратура по Нова и съвременна история на Европа. Доскоро работи в Държавния архив – Шумен. Проявява интерес в областта на етнографията, краезнанието, изучаването на националните костюми, на народните обичаи и  изобразителното изкуство. Обича театъра, проявява подчертан интерес към организирането на изложби. Неомъжена, живее в Преслав.
Повече за плановете, идеите и проектите й за дейността на читалището – в някой следващ брой.
Атанаска Митрева, която ще бъде библиотекарка към читалището, е още (с две години) по-млада, родена е през 1985 г. в Преслав. Още е неомъжена. И тя живее в града. Учила е в основното училище “Св. св. Кирил и Методий”, после в шуменското СОУ – училището по изкуствата “Сава Доброплодни”, в паралелка по изобразително изкуство. Рисува, правила е изложби в Шумен. Съвсем наскоро се дипломирала също като Диляна във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, но специалността и е Българска филология, с профил Журналистика.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5103