вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

17 Февруари 11, 08:54
Тревожно писмо
Имаме ли гражданско общество и трябва ли то да се включва в решаването на известни проблеми

Впечатлена съм от проблемното състояние на нашата (преславската – бел. ред.) болница, научавайки го от разговори на граждани , от поместени материали във вестник „Тича” и от тревожно съобщение по Нова телевизия за предстоящо закриване на болници в малки градове. От сменящите се министри по здравеопазване се коментираше за промени във вида и дейността на болниците, отправяха се изисквания, умуваха се решения, а проверки от комисии стресираха медицинския персонал. Имаше известно затишие, но продължиха срещите на ръководители, продължиха допълнителни натоварвания и след  нови изисквания се стигна до решението за закриване на хирургическото отделение с уверение, че се има съгласието на здравния министър да могат гражданите да получават хирургическа помощ при по-леки случаи с еднодневно лечение. Тази информация се изнесе в статия на зам.-кмета Пепа Кръстева, поместена на 15.12.2010 г. във вестник „Тича”.
Отделението се закрива въпреки досега правени сложни операции от такива доказани лекари като д-р Нанов, д-р Марчев, д-р Пешлевска, д-р Борисова – анестезиолог. Пред болницата се поставиха за изпълнения в кратък срок изисквания, които поставят в затруднения нуждаещи се от хирургическа лекарска помощ.
Необходимо е да се проведе общинска сесия с една точка – Запознаване със състоянието на болницата. Сесията трябва да бъде с разширено присъствие. Да бъдат поканени активни граждани, ръководства на предприятия, бизнесмени, ръководители на клубове и други, които с високо съзнание истински да погледнат в проблема, а не безучастно и с безразличие. За да може да се стигне до положително решение. Ако е необходимо, както в минали години на затруднение за болницата да се създадат комисии за събиране на средства. Може би ще има трудности и отрицание заради безпаричието, кризата, безработицата, но всеки – според възможностите си. Всяко семейство има нужда от болницата и затова всеки трябва да се отзове с необходимото гражданско чувство.

 Сем. Стойчо и Стоянка Стойчеви
гр. Велики Преслав, ул. „Цанко Церковски” 34
 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6226