вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

05 Ноември 10, 10:03
Нови пазар: Кой събужда умовете
”Кой събужда умовете?” – с песен се откри честването в Нови пазар на 1 ноември – Деня на народните будители. В общоградското тържество участваха детски състави. Празничното настроение събра ученици, учители, читалищни дейци и граждани. Припомни се делото на Иван Рилски, Паисий Хилендарски, Добри Войников, Иван Радев от Нови пазар и на създателя на килийното училище в града Илия Вълчев. От школата за изкуства „Калина Малина” се изявиха гайдарите с ръководител Данаил Енчев, групата за народни песни с ръководител Ивайло Петров и танцовият състав на Тодор Радев. В празничния ден ученици посетиха килийното училище и картинната галерия.
 На 1 ноември Народно читалище “Христо Ботев” организира празничен концерт с участието на женския хор „Аспарухово ехо” и мъжката формация „Възрожденци” с ръководител Милка Данаилова. Гостуваха колективи от Велико Търново. Във връзка с 1 ноември и 6 декември - Деня на дарителството, библиотеката при НЧ „Христо Ботев” обяви дарителска акция „Подари нова книга на библиотеката”.
Театралната трупа при читалище „Просвета” в село Стан представи на 2 ноември постановката на Пенка Златева „Двубой” от Иван Вазов.
                                             Дияна РАДИЧКОВА
 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1258