вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

01 Октомври 10, 08:46
ОТЛИЧИЕ ЗА ТЕАТРАЛИТЕ НА КАСПИЧАН
Любителският театрален състав при НЧ “Пробуда-1928” гр.Каспичан бе отличен с втора награда на традиционния театрален фестивал “Без жури”, който се проведе от 17 до 19 септември в Трявна. Тази година във фестивала взеха участие самодейни театрални колективи от 8 града - Трявна, Ябланица, Костинброд, Сопот, Каспичан, Септември, Шумен и Нова Загора. Фестивалът е различен с факта, че не жури, а участващите състави се оценяват взаимно. Целта е да се постигне по-голяма обективност и да пораснат критерият и амбицията на останалите самодейци.
         Каспичанската трупа се представи с пиесата “Големанов” на Ст. Л. Костов. Режисьор на постановката и неин главен герой /в ролята на господин Големанов/ е неуморният й ръководител Юлиян Куртев, а сценографията е дело на Пламен Петров, който дълги години помага на състава.
         Решението на спектакъла има съвременно звучене, с което предизвика интереса на публиката. Всички артисти играха с много хъс, желание и настроение, като дадоха всичко от себе си, а Славея Влайкова спечели наградата за поддържаща женска  роля. Тя с неподражаема лекота пресъздаде образа на баба Гицка в стилистиката на спектакъла.
         В тези трудни времена за българската култура неуморните каспичански театрали заслужават уважението и високата оценка на зрителите.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4593