вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

01 Април 10, 15:19
АКО СЕ НАМЕРЯТ ПАРИ ЩЕ ИМА И ПАРАКЛИС
Мини детска площадка предстои да се открие в село Кочово, непосредствено до читалището. „Докато хората си вършат работата в магазините, кметството и пощата, да могат да играят децата им – на катерушки, пързалка, пясъчник” –  така се аргументира за мястото кметът Марин Енчев, който е намерил спонсор за площадката.
Сериозен проблем на селото за момента е гробищния парк, който е препълнен както и да звучи това! Налага се разширение, ограждане, благоустрояване. „Ако има пари, ще има и параклис или поне навес за подслоняване – каза още г-н Енчев. - Ще се ползват средствата, предоставени от общината и дано останат и за закърпване на дупките по улиците и пътищата.”
Ще се търсят и други средства за оправяне на щетите от големите наводнения, отразили се на пътищата… „Ще намерим средства от общината и от земеделските кооператори - и те имат интерес – добави кметът. – Оттам минават коли, каруци, селскостопански машини. Средства трябват и за поддържане на канавките и селската река…” Заляти са земите и на кооперацията „Враненска долина.  Спасена от наводнение е и жп линията за София…
На времето църквата „Свети Кирил и Методий” е ремонтирана с пари от самите местни хора, изцяло е подновен покривът и. Там служи отец Неделчо от В. Преслав.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

8.4936