вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

25 Март 10, 10:10
ОТКРИТОТО УПРАВЛЕНИЕ СТАНА ЗАКРИТО

Валентин Тончев, председател на ДЮШ „Боровец” В. Преслав

Искам да продължа за работата на общинските съветници Мустажан Шабан и Мустафа Юмер от ДПС. Г-н Шабан работи в Общинското дружество „Трудова заетос”, откъдето получава общински средства. От друга страна, той е и общински съветник, откъдето също получава възнаграждение. Той гласува бюджета на общината и си гласува собствената работна заплата което е КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ! Според закона за конфликт на интереси, г-н Шабан би следвало да не е на тази длъжност и да върне всички получени възнаграждения до момента.
Това ли ви бяха предизборните обещания, г-да общински съветници – да източвате общинските средства?! Обещахте да асфалтирате ул. „Лозарска” в кв. Боровец – какво стана?
Общинският съветник Мустафа Юмер работи в общинското предприятие „Трудова заетост” по националните програми ОСПОЗ  за работа с ромската общност. Той има ли общо с ромската общност, знае ли какви проблеми имат тези наши съграждани и жители на общината? По моя информация, до момента той не е консултирал и подпомогнал с нищо тази общност. Не спазва трудовите си задължения, не е редовно на работа, а получава заплата – средствата на данъкоплатците. Това не се ли констатира от контролиращите органи? Като общински съветник, гласува бюджета на общината – и това е конфликт на интереси! Тъй като е и председател на футболен клуб в с. Миланово, няма право да гласува средствата за спортните клубове! Доколкото имам информация,  футболистите от Миланово си плащат пътните, а г-н Юмер ги лъже, че не са отпуснати финанси от общината.  Освен това, той е пенсионер по болест, получава пенсия, възнаграждение от общинския съвет, заплата.  Не можаха ли да намерят човек за работа с ромите, който наистина да върши работа –между тях има хора, които изнемогват от мизерия и са на ръба на пропастта!?
Защо комисията за конфликт на интереси към Общинския съвет не се самосезира – дали има общински съветници, които да попадат под този закон?
 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.8901