вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

28 Януари 10, 15:01
ПОПИТАХМЕ ВИ...

-

Обещахме и изпълняваме! Факт е, че екипът на “Симеоновци” от ПТГ - В. Преслав подготви замислената от в.”Тича” анкета за този брой. Продължаваме дискусията, поета от националните медии – доколко ни допада идеята да бъдат подслушвани поголовно телефонните ни разговори. Знаем, че поводът е престъпността и все пак: понятията – човешка свобода и лично пространство къде отиват...Накъде клонят везните: Ето анкетираните – ученици, учители, родители:
КАТРИН – Аз съм против подслушването! Трябва да се подслушват само криминално проявените, не и всички разговори на гражданите.
Майка на Катрин – Чрез подслушването се нарушава личното пространство на човека. Против съм, само на престъпниците може да се подслушват телефоните!
ГЮЛЕР – Категорично съм против! Как може да има нещо подобно!
ПОЛЯ– Подслушването е една лоша измислица . Ако човек не може поне по телефона да говори на спокойствие, ще бъдем като роби, те са несвободни хора! Три пъти против съм!
Красимира  ЙОРДАНОВА – ръководител на журналистическия екип: Не съм съгласна с нещо подобно! Това е моето лично пространство и не бих искала странични хора да навлизат в него! Нека това се прави само при необходимост,  на съмнителни лица, замесени в съмнителни операции. Как така ще се подслушва, къде е свободата на личността?!
Христина БОРИСОВА: Личното ни пространство е неприкосновено и никой няма право да го нарушава. Погледнато обаче в друг аспект – на нашата сигурност и живот, правителството има това предвид. Ние сме му гласували доверие при избора и следва да го подкрепим. Поставям общественото над собственото АЗ и казвам ДА на едно такова решение!
А вие, уважаеми читатели, как мислите?


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

7.0942