вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

26 Януари 10, 13:02
Шуменският окръжен съд осъди
Шуменският окръжен съд осъди земеделски производител за опит да източи средства от еврофондовете
Шуменският окръжен съд осъди 39-годишния земеделски производител и студент Даниел Пенчев на пробация предаде ШУМ.БГ. Мъжът се призна за виновен в това, че опитал да източи средства от еврофондовете и получи наказание под минимума, предвиден в закона. Съдът му наложи задължителна регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител за срок от 1 година, 150 часа обществено полезен труд, както и глоба в размер на 600 лв.

На 13 май 2008 г. Даниел Пенчев подал в Областната разплащателна агенция на Държавен фонд “Земеделие” заявление за подпомагане на площ от близо 170 дка. Той посочил 24 парцела във Велики Преслав и селата Кюлевча, Нова бяла река и Конево като обработваеми. При проверката обаче се оказало, че данните за 14 от тези парцели са неверни. Част от 5 парцела, за които Пенчев съобщил, че са засети със зърнено-житни култури се оказали необработваеми, а другата им половина била засята със слънчоглед. Проверяващите се натъкнали и на стари орехови насаждения.

Независимо, че се призна за виновен по повдигнатото му обвинение Даниел Пенчев каза, че не бил наясно как се попълва заявлението и предполагал, че трябва да напише всички земеделски земи, които притежава. “Това е формално престъпление, от което не е настъпила никаква вреда”, заяви пък неговият защитник. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Варненския апелативен съд

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6394