вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

17 Декември 09, 14:08
Клуб „Моделист Каспичан
ще стане на половин век през 2010! Повод - да разкажем за него в навечерието на годишнината и заради поредицата от успешни изяви.
 Създаден е през 1960г. от Драго Стоянов, през годините се утвърждава като водещ клуб в ракетомоделния спорт в България. Неговите членове са носители на много национални, европейски и световни отличия и рекорди. До 1994г., когато временно дейността ме е преустановена, най-изявените спортисти на клуба са майсторите на спорта и състезатели от националния отбор на България: Тошко Драгов, Борис Леков и Жулиян Спасов. През 2007г. по инициатива на сегашния председател на клуба Пламен Станев, дейността е възстановена. С помощта на Тошко Драгов, Борис Леков, Димитър Калчев и многото други бивши и настоящи членове на клуба,  за краткото време от 2007г. са сформирани детски, юношески и мъжки отбор. Ето някои участия: „Световно първенство - Испания 2008“, „Европейско първенство - Сърбия 2009“, национални първенства и световни купи. Като голям успех след голямото прекъсване на спортно-състезателната дейност може да се смята спечеления в клас S9A(ракета с ротор) Бронзов медал на Световното първенство в Испания от Тони Станев, ученик на 15 годишна възраст.
През месец април 2009г. на територията на Община Каспичан на полигона южно до гр.Плиска за първи път в България беше проведен „Кръг от Световната купа – „Каспичан 2009“ организиран от Клуб „Моделист Каспичан“. Последно през октомври се проведе Националното първенство по ракетомоделизъм за мъже „Каспичан 2009”, организирано от Сдружението „Моделист”с подкрепата на  Община Каспичан.
„Чрез Сдружение „Моделист Каспичан“, България кандидатства за домакин на Световното първенство през 2012 г. и Европейското първенство през 2013г. в конкуренция със Словакия. Към момента, на база отзивите от перфектно организираното провеждане на световната купа, през пролетта шансовете са на наша страна.” – Това каза за в.”Тича” председателят на клуба Пламен Станев на въпроса „Отсега накъде?”

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.8292