вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

14 Октомври 09, 13:50
НЯМА ЛОВЕН СЕЗОН БЕЗ БРАКОНИЕРИ

Незаконната сеч бе повод за дело в Районния съд на В. Преслав: Секачи отсекли цели липови дървета преди 2 год., за да наберат от тях други хора липовия цвят.  Срещу тях има наказателно дело и ще бъде наложена присъда. Нарушението е станало в района на с. Имренчево, а нарушителите са от с. Градец и от В. Преслав.
Сега е в разгара си ловът на дива свиня и ще продължи до края на календарната година. В региона на ДЛС В. Преслав има нарушение в първа дружинка от с. Златар – от ловец от друга ловна дружинка, невписан в разрешителното за ловуване. Той бил със сглобено и заредено ловно оръжие и 2 кучета, за които отричал да са негови... „В груповия лов на дива свиня максималният брой на ловците в дружинка е 20 и той не бил вписан, а отишъл на своя глава – каза директорът на ДЛС В. Преслав – инж. Тодор Гичев. - Това се таксува като пълно бракониерство! Издадено е наказателно постановление, разписах парична глоба от 150 лв. Има нарушение на чл.84 от Закона за лова и следва лишаване за 3 год. от право на лов и отнемане на средствата за ловуване в полза на държавата – пушка, патрони...Те са му иззети вече от полицията.
Второто по-голямо нарушение е осуетяване на проверката от наши служители на дружинката от с. Иваново. С тях отдавна спорихме за някои граници. Афектирани от спора, те не предоставили документите си за проверка на нашите служители. За да няма повече спорове за граници, решихме да ги отбележим с трайни знаци,а на двамата които, не се подчиниха наложихме парична глоба. Третият е наш служител, затова за него се подготви дисциплинарно наказание...”
Да припомним и протеста на лесничеите от стопанството по време на Седмицата на гората, когато преградиха пътя до
ловната хижа „Муфлоните”, за да не я съборят! Сега вече постройката е узаконена: „Съборихме постройката и изпълнихме разпорежданията на РДНСК – разясни Т. Гичев. – Имаше процедура на узаконяване. Постройката е изградена в същия вид след изготвянето на архитектурен и конструктивен проект...”

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5763