вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

15 Април 09, 15:10
УЧАСТВАЙТЕ В КОНКУРСА
За пореден път стартира конкурсът: "Националната награда за природозащита Мими Праматарова". Тази година той се провежда под мотото „Ако можеха да говорят...” и е посветен на опазването на дивите животни. До участие в конкурса се допускат ученици от средните училища на Република България, родени през периода 1 януари 1991г. - 31 декември 1992г. Съчиненията се изпращат само по пощата. Най-късната дата за получаване им в Дирекция Национален парк "Рила"е 24 април.
Автори на инициативата са Сдружение “Екологичен Форум”, в партньорство с Националния доверителен екофонд и Дирекция Национален парк "Рила". Патрон на наградата е госпожа Зорка Първанова.
         Победителите в конкурса ще получат отличията си на 4 юни в чест на Международният ден за опазване на околната среда. Предвидени са една първа, една втора и една трета награда. Спечелилите първа награда ще бъдат удостоени с кристална статуетка и еднократна стипендия от 1000 лева, а носителите на втора и трета награда – с грамота и еднократна стипендия съответно от 500 и 300 лева.
Мими Праматарова е най-ярката звезда на небосклона на природозащитата в България. Тя е директор на Национален парк "Рила" от 1996 г. до края на живота си. Като биолог допринася за развитието на ботаническата наука в България. Създава изключително богат хербарий, събира информация, която е в основата на десетки научни трудове.
Подробности за условията на конкурса можете да намерите на интернет-адреси www.rodope.org, www.ekofund-bg.org, www.rilanationalpark.org,  или в РИОСВ Шумен

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.0513